AnnaYoga

Man måste inte vara vig eller ung för att börja med yoga! Även du som känner dig stel eller otränad kan ha stor nytta av att sträcka ut kroppen. Yogan vi praktiserar heter Ashtanga Vinyasa Yoga. Yogan anpassas för varje individ då vi har alla olika förutsättningar och man börjar där man är.

Ibland bjuder livet och kroppen på hinder som ställer till det. Det har varit lite tyst från mig ett tag nu och mycket har hänt. För att göra en lång historia kort så opererades jag i mitten av september för ändtarmscancer och jag fick då en tillfällig stomi. Jag hade mer problem med att acceptera stomin än att jag faktiskt hade cancer. I mitt huvud är/var cancer något som man ”tar bort” sen börjar man om liksom. Jag var nog lite stöddig i detta då man hittade en metastas i en lymfkörtel också. Då blev jag rädd och ledsen men reste mig upp ännu starkare med min stomi. Jag går nu på cellgifter som en efterbehandling i förebyggande syfte och cancern är borta. TACKSAM!

Hur som helst handlar ju detta inlägg om hinder och att man ibland inte kan. Jag tror dock att man alltid kan och det handlar bara om att göra det på ett annat sätt ett tag. Knappt en månad efter operationen åkte jag på den underbaraste workshopen på länge, Sydkoster där jag yogade för Maria Boox, min älskade lärare som jag inte sett på länge. Som jag behövde det. Denna helg ska tillägnas ett helt eget inlägg så småningom. Bjuder på lite bilder så länge. Hur som helst så har jag lagt till mer yoga i mitt liv igen och yogar ett par gånger i veckan, nästan så att jag ”gillar” hinder för då får jag nya upplevelser i praktiken. I morse åkte jag på Mysore klass i Åhus och då bara kom den, en hatfavorit asana #suptakurmasana i samma djup som jag hade i den för ett par år sen. Tack Ann för härlig justering.

Annonser

2 reaktioner på ”Välkommen tillbaka supta kurmasana

  1. Marika skriver:

    Å nej! Den förbaskade cancern. Vet vad det innebär att gå igenom cellgifter. Men vet du, yogan hjälper en där med. Kramar ❤

    1. annaYoga skriver:

      Tack ❤ jag ska yoga mig igenom. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: