AnnaYoga

Man måste inte vara vig eller ung för att börja med yoga! Även du som känner dig stel eller otränad kan ha stor nytta av att sträcka ut kroppen. Yogan vi praktiserar heter Ashtanga Vinyasa Yoga. Yogan anpassas för varje individ då vi har alla olika förutsättningar och man börjar där man är.

Av varje yogaasana finns något att lära.

Namnet på varje asana speglar inte bara ett namn utan en inre tanke som behövs för att uppleva just den känslan.
När man studerar de olika översättningarna är det viktigt att man inte associerar till de direkta innebörderna på ett hårt och attackerande sätt mot kroppen.

Kraften eller häftigheten i de olika asananamnen syftar mer på att det är viktigt att varje del av kroppen försöker att uppnå den känslan. Ofta är det lättare att ta de engelska översättningarna för att få en exaktare betydelse. Utkatasana heter på engelska, Chairpose/stolens position. Sanskritöversättningen är ”kraft och ojämn”.
Föreställ dig en stol du sitter på i luften. Den ”påhittade stolen” ska nu hjälpa till att hitta styrkan. Kraften att sitta i en stol som inte finnns där känslan är den samma. Avslappnad och kraftig på samma gång.  Kraften blir bekväm!
Det är häftigt tycker jag!

Om Shanti
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: