Kategorier
Yogabloggar

Yoga igår och yoga idag

Har haft klass både idag och igår. Känner att det är svårt att bara stå och räkna in andningen och berätta vad eleverna ska göra. Det är så mycket lättare ( i början i alla fall) att yoga vid sidan och visa rörelserna.
Jag försöker flytta mig runt hela tiden så att man ska se. Vi har inte varit så många dessa dagarna. Det gör ingenting. Känns fint att kunna ge extra för ett fåtal elever än att det ska vara stor volym.
Min målsättning är att kunna undervisa utan att yoga själv, eller det gör jag ju inte riktigt utan jag visar ju positionerna, känns som det är ett måste med nybörjare.
Svärmor 85 kämpar fortfarande på, envisast av alla, underbart!
Idag gick vi igenom inledningsmantrat och avslutningsmantrat.
Om shanti

8 svar på ”Yoga igår och yoga idag”

Det är en ständig utveckling när man väl börjat instruera. I början var jag väldigt fast på min matta framme i salen, genast jag steg av den blev jag osäker. Småningom släppte det och för varje gång jag lyckades instruera verbalt och såg att yogisarna följde min röst, var en otroligt glädjande seger! Idag en kombination då jag dels visar asanas och dels pratar mej fram. Jag är mycket mer rörlig och gör precis som du – visar asanas varsomhelst i shalan. Det gör ju också att man kommer närmare, att tröskeln sänks och eleverna känner att man finns till hands.

Sannerligen berikande att instruera!

Bra att du ger eleverna en stabil grund genom att yoga med från början. Väl deras ananas börjar sitta i ryggmärgen kan du tryggt lämna dem ”ensamma” på sina mattor och lotsa skeppet fram med endast rösten. Lycka till!

Staya, Ja, det känns bara att visa asana och jag är så glad för min lilla grupp, det får växa fram
Sue, Tack. Jag ska verkligen tänka så.
Mattias o Magdalena, Ja ni kan tro, svärmor är fantastisk.
Marica, Bra böcker om andning. Det skulle jag själv behöva. Har tyvärr inget svar på det känns som om man måste få lära det praktiskt kolla med Nina och tipsa mig också!
Helle, Så sant så sant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.