AnnaYoga

Man måste inte vara vig eller ung för att börja med yoga! Även du som känner dig stel eller otränad kan ha stor nytta av att sträcka ut kroppen. Yogan vi praktiserar heter Ashtanga Vinyasa Yoga. Yogan anpassas för varje individ då vi har alla olika förutsättningar och man börjar där man är.

I år ska julafton vara hemma hos oss.
Vi är tre familjer som hjälps åt , lite knytis.
Utöver det vanliga julbordet har jag tänkt att göra en vegetarisk del på julbordet.
Här kommer några recept jag funderat på.

Omelettårta med tångkaviartopping och rödlök

6 ägg
1 tsk salt
4,5 dl mellanmjölk
1 msk smör

Topping
6 msk lätt crème fraice
1 msk vatten
100 g röd tångkaviar
3 msk fint hackad rödlök

1. sätt på ugnen 225 grader- Vispa äggen lätt med saltet, koka upp mjölken häll över äggen (ej jättevarm)
2. smörj en ugnsfast form – häll i äggsmeten
3. grädda 15-20 min
4. blanda Crème fraichen med vattnet, tillsätt 2 msk av tångkaviaren – Lägg i klickar på omeletten
5. fördela resten av kaviaren på klickarna samt finhackad rödlök

Ur :Tidningen Hälsa

Löjromssill med vörtsmulor

400 g matjessill
1 skiva vörtbröd
1 msk smör
2 dl lätt crème Fraiche
½ dl hackad gräslök
1 dl löjrom

1. Riv brödet – stek smulorna i smör, låt svalna
2. Lägg matjessillen på ett vackert fat – Blanda Crème Fraichen samt hälften av löken & löjromen
3. fördela det över sillen, klicka över resterande löjrom strössla gräslöken över samt vörtsmulorna

Ur: Ica Buffé

Citrussallad med saffranshalloumi

200 g halloumi
2 blodgrape
2 apelsiner
½ gul lök
ca 70 g blandade salladskott
2 msk olivolja
½ pkt saffran
flingsalt

1. skala frukten /filea i klyftor – skala o skär löken tunt
2. Blanda sallad med frukt, lök och ½ tsk flingsalt – lägg i vackra portionsskålar/glas
3. Skär osten i 8-10 stora bitar, stek hastigt ipanna (utan fett) dela i mindre bitar
4. blanda olja och saffran vänd runt ostbitarna i detta. Lägg på salladen

Ur: Ica buffé

Spenatstuvning

1 gul lök
2 påsar färsk bladspenat eller ett paket fryst
Färdig hollandaisesås
Gul currypasta
salt peppar
vitlök efter smak.

Experimentera!

Wok med pak choi

1 finhackad chili
2 finhackade citrongräs
3 finhackade vitlöksklyftor
300 g hackad svamp
1 msk olivolja
2 strimlade morötter
1 blomkålshuvud i buketter
0,25 strimlad vitkålshuvud
0,25 strimlad rödkålshuvud
2 strimlade pak choi eller mangold
10 cm strimlad purjolök
2 dl cashewnötter
0,5 msk röd currypasta
salt & peppar¨
1 lime
färsk koriander

1. fräs chili, citrongräs, vitlök och svamp i oljan
2.blanda ner morötterna,blomkålen samt vit- och rödkålen. När grönsakerna wokats
 några minuter – lägg i pak choi samt purjo, cashew och den röda currypastan.
3.Smaka av med salt, peppar o färsk pressad lime. Klipp över koriandern.

Rödbetbollar

Köp färdiga i frysdisken
världens godaste Rödbetsbollar från Green n leen
med rödbetor, dinkel och nakenhavre. Steks i olivolja.
servera på en salladsbädd med olika salladsorter samt rostade pumpafrön
strössla sist över hampafrön eller sesamfrön.

Avocadoröra

3 avocado
1 stor paket keso
salt peppar
spiskummin

Blanda smaka av!

Pepparrotsyoghurt

3 dl Grekisk eller turkisk yoghurt

färsk riven pepparrot efter smak

salt & peppar

Om någon har goda recept, dela gära med er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: