AnnaYoga

Man måste inte vara vig eller ung för att börja med yoga! Även du som känner dig stel eller otränad kan ha stor nytta av att sträcka ut kroppen. Yogan vi praktiserar heter Ashtanga Vinyasa Yoga. Yogan anpassas för varje individ då vi har alla olika förutsättningar och man börjar där man är.

Jag kände att jag behövde en sovmorgon.

Igår var jag på en föreläsning med Ken Lavendell, fysioterapeuten och författare som arbetat  med kroppens energisystem i många år.
Det jag fångade med mig från föreläsningen var:

– Våra kroppar består av celler i varje cell finns små rum

– Varje tanke vi tänker påverkar alla celler . Komponenterna att tänka finns i kroppen redan, de ska bara aktiveras med  tex. intryck från omvärlden. Då det är jag själv som skapar min tanke är det också jag som skapar min omvärld.

– Varje ord man säger eller hör påverkar det undermedvetna och lagras där.

– Varje sekund varje ögonblick gör vi val, och av de valen finns det alltid rätt väg att välja.

– Det spelar ingen roll hur snygg du är om din självbild är annorlunda, Om du inte älskar dig själv hur ska du då kunna älska någon annan?

Jag köpte också en bok om kroppens energisystem, samt hela chakrasystemet. "Människokroppens subtila energisystem" . Den verkade intressant. Jag har läst lite grann i den. Maria Boox är yogamodell i den, Hon visar vilka asanas som är bra för de olika chakrorna!

Namaste

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: