Nyttiga scones!

Igår åkte vi iväg på utflykt med jobbet, sälsafari med Rib båt. Härligt. 

Vi inledde dagen på morgonen med en parkeringsfika. 
Jag hade bakat scones som serverades med GHEE och groddar!
Nyttiga scones med spenat och fetaost som kan förberedas dagen innan.

4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl havremjölk
1 1/2 dl vispgrädde

en bit feta ost , ett par blad färsk spenat

Värm ugnen till 210 grader. Mät upp vetemjöl, bakpulver och salt i en skål, blanda.
Häll över havremjölk och grädde.
Rör ihop till kladdig deg.
Skeda upp i bullformar i bottnen, lägg i  ett  par blad spenat, sedan en bit fetaost.
Täck sist med en rejäl sked scones smet längst upp.
Baka av i ugnen i ca 10-15 min. Alternativt sätt in hela plåten i kylen med handduk på , baka av tex. nästa morgon.

Namaste

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.